De Afhang fase 4, een nieuw woongebied in Horst

De Afhang fase 4, een nieuw woongebied in Horst

De Afhang fase 4 in Horst

Een nieuw woongebied

De Afhang fase 4
Fase 4 wordt een nieuw woongebied met ongeveer 80 duurzame woningen langs groene straten voor gezinnen en echte levensgenieters. Het nieuw woongebied is gelegen tussen fase 1 en 3. Het gevarieerde woningaanbod wordt gebouwd in dezelfde architectuurstijl. De verschillende kleuren metselwerk, afwijkende details in de gevels en het groen in de openbare ruimte, geven een levendig straatbeeld.

Woningaanbod
In fase 4 ontwikkelt en realiseert Zuidgrond B.V. 34 grondgebonden woningen in de bestaande wijk ‘de Afhang in Horst’ met de volgende woningtypes:

  • Rijwoning
  • Hoekwoning
  • Twee-onder-één-kapwoningen
  • Levensloopbestendige woningen (halfvrijstaand, geschakeld en vrijstaand)
Commissie Ruimtelijke Kwaliteit
De Commissie Ruimtelijke Kwaliteit van de gemeente Horst aan de Maas heeft kortgeleden de woningontwerpen goedgekeurd. Hieronder een impressie van de eerste ontwerpen van de woningen. De woningen zijn ontworpen door Bulkens Architecten uit Molenhoek.
Impressie rij- en hoekwoningen
Impressie Twee-onder-één-kapwoningen
 
Impressie Levensloopbestendige woningen (geschakeld)
 
Impressie Levensloopbestendige woningen (halfvrijstaand en vrijstaand)
 
Impressie Levensloopbestendige woningen (halfvrijstaand)
 

Duurzaam en energiezuinig
Duurzaam en energiezuinig, bij ieder nieuwbouwhuis is het een veelbesproken trend. Hoe gaat dat in zijn werk bij de woningen in fase 4?

De woningen zijn gasloos ontwikkeld. Dit betekent dat het huis volledig elektrisch wordt gestuurd. Om zonder gas warm water te krijgen heb je straks een elektrisch gestuurde warmtepomp in huis. De vloeren, wanden en daken van de woningen worden voorzien van een hoogwaardig isolatiepakket. De kozijnen en ramen zijn ook geïsoleerd en voorzien van HR++ glas. Daardoor gaat er in de winter weinig warmte verloren en blijft de woning in de zomer lekker koel. Deze combinatie van deze installaties en maatregelen zorgen voor een comfortabel binnenklimaat.

Interesse? Aanmelden voor deze fase is nu mogelijk. Wil jij je aanmelden en niets meer missen over dit nieuw woongebied? Abonneer je dan op de nieuwsbrief via de homepagina van de website.